menu
четвъртък, 30 април 2020 г.
Бриош за сладки и солени филийки
Продукти:
500 г брашно
7 г суха мая
10 г сол
25 г захар
6 яйца
70 мл прясно мляко
250 г масло на стайна температура
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
За предпочитане е да се използва миксер.
В купата на миксера смесете брашно, захар, сол, суха мая и разбъркайте. Добавете яйцата, прясното мляко и включете миксера. След като се замеси тестото, започвате да добавяте от маслото на малки порции. Получава се меко и лепнещо тесто. Покрийте и оставете да втаса. Втасалото тесто се изсипва на плот с малко брашно и без да се примесва, се оформя на правоъгълник широк, колкото тавичката за хляб. Завива се на руло и се прехвърля във формата, като предварително се слага хартия за печене. Покрива се и се оставя да втаса.
Намазва се с леко разбито яйце и се пече на 150 градуса, около 40 мин, като при нужда се покрива.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор:
http://dailydelicious.blogspot.com/2015/02/brioche-loaf-rich-rich-bread.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/09/2015 - 1 Comments
25/08/2014 - 2 Comments
06/05/2021 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар