menu

четвъртък, 30 април 2020 г.

Бриош за сладки и солени филийки



Продукти:

500 г брашно 
7 г суха мая 
10 г сол
25 г захар 
6 яйца
70 мл прясно мляко 
250 г масло на стайна температура

Още:

1 яйце за намазване 

Приготвяне:

За предпочитане е да се използва миксер. 
В купата на миксера смесете брашно,  захар, сол, суха мая и разбъркайте. Добавете яйцата,  прясното мляко и включете миксера. След като се замеси тестото, започвате да добавяте от маслото на малки порции.  Получава се меко и лепнещо тесто. Покрийте и оставете да втаса. Втасалото тесто се изсипва на плот с малко брашно и без да се примесва, се оформя на правоъгълник широк, колкото тавичката за хляб. Завива се на руло и се прехвърля във формата,  като предварително се слага хартия за печене. Покрива се и се оставя да втаса.
Намазва се с леко разбито яйце и се пече на 150 градуса,  около 40 мин,  като при нужда се покрива.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

















 Извор:
http://dailydelicious.blogspot.com/2015/02/brioche-loaf-rich-rich-bread.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • МЪРЗЕЛИВА ПИТА С ЯБЪЛКИ12/09/2015 - 1 Comments
  • ХЛЯБ25/08/2014 - 2 Comments
  • Караджорждев шницел по сръбски 06/05/2021 - 1 Comments