menu

сряда, 6 май 2020 г.

Тирамису



Продукти:

4 яйца 
200 гр захар 
80 мл вода
500 гр маскарпоне 
300 мл течна сладкарска сметана

Бишкоти
300 мл еспресо + ром....
Какао за поръсване 


Приготвяне:

Разбийте сметана и оставете настрани. 
В съд на котолна добавете захар и вода. Оставете след завиране,  да поври 1 мин и махнете от котлона. 
С миксер разбийте яйцата,  само колкото да се съединят. Добавете захарния сироп / горещ,  дори е добре, докато ври вече до сте разбили яйцата / на тънка струйка и разбивайте до побеляване. Добавете маскарпоне и накрая разбитата сметана. 
В съд редите ред бишкоти,  като ги топвате леко в охладено кафе. Добавете от крема и така, до изчерпване на продуктите. Поръсете с какао и охладете няколоко часа в хладилник,  а най-добре за през ноща.

Напарвени си тирамису с невероятен вкус и то без да се притеснявате от сурови яйца. 
Не е оригинално,  но е уникално. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице