menu
петък, 8 май 2020 г.
Земелки, като от пекарна.
Продукти:
200 мл прясно мляко
100 мл вода
20 г прясна мая или 7 г суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
20 г масло на стайна температура
500 г брашно
Още:
Сусам и мак за поръсване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар, вода и разбъркайте. Без да шупва ,добавете смесено брашно със сол и масло. Замесете меко тесто. Покрийте и оставете 30 мин.
Разделете тестото на 9 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете 20 мин.
Топчетата оформете по начина на снимките.
Така направени се напръскват с хладна вода и се топват от горната страна в сусам или мак.
Осатвете ги 10 мин.
През това време загрейте фурната на 190 градуса и на дъното сложете съд с вода.
Печете земелките в загряна фурна, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор с промени от моя страна.
https://dasmaedelvomland.blogspot.com/2016/01/faszinierende-flesserl.html?m=1

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/01/2016 - 0 Comments
04/06/2015 - 2 Comments
22/03/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар