menu

петък, 8 май 2020 г.

Земелки, като от пекарна.



Продукти:

200 мл прясно мляко 
100 мл вода 
20 г прясна мая или 7 г суха мая 
1 ч.л. сол 
1 ч.л. захар 
20 г масло на стайна температура 
500 г брашно 

Още:

Сусам и мак за поръсване 

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете мая,  захар,  вода и разбъркайте. Без да шупва ,добавете смесено брашно със сол и масло. Замесете меко тесто. Покрийте и оставете 30 мин.
Разделете тестото на 9 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете 20 мин. 
Топчетата оформете по начина на снимките. 
Така направени се напръскват с хладна вода и се топват от горната страна в сусам или мак. 
Осатвете ги 10 мин. 
През това време загрейте фурната на 190 градуса и на дъното сложете съд с вода. 
Печете земелките в загряна фурна, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Всяко топче се оформя на фитил, около 50 см.

От дясната страна се завърта на О, като крайчето излиза на около 1 см.

Левия край влиза в дупката. 

От долу се усуква,  като осмица и крайчето влиза в дупката,  където е пръста ми.
















Извор с промени от моя страна. 
https://dasmaedelvomland.blogspot.com/2016/01/faszinierende-flesserl.html?m=1

Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • ПАНЦЕРОТИ20/01/2016 - 0 Comments
  • МЕКИЧКИ СЪС СИРЕНЕ04/06/2015 - 2 Comments
  • КИФЛИЧКИ ЗА ЗАКУСКА22/03/2015 - 2 Comments