menu

неделя, 3 май 2020 г.

Сладкиш " Барни "



Продукти:
5 яйца 
300 г захар 
Кората на 1 лимон
1 пакетче ванилова захар 
170 мл олио
300 мл прясно мляко 
360 г брашно 
1 пакетче бакпулвер 

Още:

500 мл течна сладкарска сметната 
250 шоколад за готвене 

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса с вентилатор. 
Разбийте яйца със захар,  до побеляване. Добавяйте продукти в следния ред,  като след всяко добавяне разбърквате: лимонова кора,  ванилова захар,  олио,  прясно мляко,  смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 35-28 см.,  предварително намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загряна фурна, около 20 мин или до готовност. 
През това време в съд на котлона добавете течна сметана. В момента преди завиране махнете от котлона и добавете ситно нарязан шоколад. Разбъркайте,  до пълното разтопяване на шоколада. 
С дебела дръжка на бъркалка или нещо подобно/ в  моя случай задната страна на отварачка/, правите дупки в топлия сладкиш на разстояние една от друга. В дупките сипвайте от топлия ганаш, докато не ги запълните. Останалото, разпределете по сладкиша. 
Охладете и серверайте,  което правило при мен не е спазено. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com



















Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. от къде мога да си закупя шоколад за готвене, благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице