menu
неделя, 3 май 2020 г.
Сладкиш " Барни "
Продукти:
5 яйца
300 г захар
Кората на 1 лимон
1 пакетче ванилова захар
170 мл олио
300 мл прясно мляко
360 г брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
500 мл течна сладкарска сметната
250 шоколад за готвене
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса с вентилатор.
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавяйте продукти в следния ред, като след всяко добавяне разбърквате: лимонова кора, ванилова захар, олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 35-28 см., предварително намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загряна фурна, около 20 мин или до готовност.
През това време в съд на котлона добавете течна сметана. В момента преди завиране махнете от котлона и добавете ситно нарязан шоколад. Разбъркайте, до пълното разтопяване на шоколада.
С дебела дръжка на бъркалка или нещо подобно/ в моя случай задната страна на отварачка/, правите дупки в топлия сладкиш на разстояние една от друга. В дупките сипвайте от топлия ганаш, докато не ги запълните. Останалото, разпределете по сладкиша.
Охладете и серверайте, което правило при мен не е спазено.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
03/09/2016 - 0 Comments
09/11/2015 - 59 Comments
05/03/2015 - 1 Comments
от къде мога да си закупя шоколад за готвене, благодаря предварително :)
ОтговорИзтриване