menu
четвъртък, 11 юни 2020 г.
Блат за торта без разрязване
Продукти за форма 24 см:
6 яйца
180 г захар
60 мл вода
200 г брашно
1 пактче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте яйца със захар, до побеляване и не по-малко от 15 мин.
Изрежете от хартия за печене, 3 кръга с диаметър 26 см. И трите кръга хартия, намажете с много малко олио и от двете страни. Една от хартиите сложете на дъното на форма 24 см, на която сте намазали стените също с олио. Ако работите с ръчен миксер, то тогава трябва да ги приготвите преди да започнете разбиването на яйцата, ако работите с планетарен миксер, то тогава може да направите това, докато се разбиват яйцата.
Към разбитите яйца добавете вода и разбийте, само колкото да се съединят. Добавете и пресято брашно с бакпулвер и ванилова захар, като разбърквате с шпатула и го добавете поне на 3 пъти.
В подготвената форма за торта изсипете 1/3 от сместа, изравнете и покрийте с 1 лист от приготвената хартия, като 1 см трябва да изилза по стените на формата отвсякъде. Сипвате отново вече половинта от останалата смес, изравнете и добавте от горе последната хартия по същия начин. Сипвате останалата смес, изравнете и печете в загряна фурна 160 градуса, около 30 мин или, до готовност.
По същият начин, може да приготвите и Ваша любима рецепта за блат. Може дори и да направите на повече или по-малко части.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/01/2015 - 0 Comments
16/11/2019 - 0 Comments
08/12/2017 - 1 Comments
Благодаря,Ваня!Лесно,бързо и икономично предложена рецепта!
ОтговорИзтриванеБраво Ванче, прекрасна идея, много ми харесва!! 🌸 🌺 🌸 🌺 💖 💖
ОтговорИзтриванеСъжалявам, че ще го кажа, но само лаик и кулинарен инвалид може да предложи подобни пропорции на продуктите. А самата "идея" е изключително инфантилна.
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Как проверявате готовността на блата през хартията за печене. Ако още не е готов няма ли да се смачка
ОтговорИзтриване