menu

четвъртък, 11 юни 2020 г.

Блат за торта без разрязване


Продукти за форма 24 см:

6 яйца 
180 г захар 
60 мл вода
200 г брашно 
1 пактче ванилова захар 
1 пакетче бакпулвер 

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар,  до побеляване и не по-малко от 15 мин. 
Изрежете от хартия за печене, 3 кръга с диаметър 26 см. И трите кръга хартия, намажете с много малко олио и от двете страни. Една от хартиите сложете на дъното на форма 24 см, на която сте намазали стените също с олио. Ако работите с ръчен миксер,  то тогава трябва да ги приготвите преди да започнете разбиването на яйцата,  ако работите с планетарен миксер,  то тогава може да направите това, докато се разбиват яйцата. 
Към разбитите яйца добавете вода и разбийте, само колкото да се съединят. Добавете и пресято брашно с бакпулвер и ванилова захар, като разбърквате с шпатула и  го добавете поне на 3 пъти. 
В подготвената форма за торта изсипете 1/3 от сместа,  изравнете и покрийте с 1 лист от приготвената хартия, като 1 см трябва да изилза по стените на формата отвсякъде. Сипвате отново вече половинта от останалата смес,  изравнете и добавте от горе последната хартия по същия начин. Сипвате останалата смес,  изравнете и печете в загряна фурна 160 градуса,  около 30 мин или, до готовност. 

По същият начин, може да приготвите и Ваша любима рецепта за блат. Може дори и да направите на повече или по-малко части.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Авторска рецепта. 


















Авторска рецепта.
Vanya_Djordjevich_signature

4 коментара:

  1. Благодаря,Ваня!Лесно,бързо и икономично предложена рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво Ванче, прекрасна идея, много ми харесва!! 🌸 🌺 🌸 🌺 💖 💖

    ОтговорИзтриване
  3. Съжалявам, че ще го кажа, но само лаик и кулинарен инвалид може да предложи подобни пропорции на продуктите. А самата "идея" е изключително инфантилна.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте. Как проверявате готовността на блата през хартията за печене. Ако още не е готов няма ли да се смачка

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице