menu

четвъртък, 18 юни 2020 г.

Руло с череши


Продукти:

5 яйца 
150 г захар
1 пактче ванилова захар 
Щипка сол
100 мл олио 
100 г кисело мляко 
150 г брашно 
10 г бакпулвер 

450 г череши без костилки

Продукти за крема:

250 мл прясно мляко 
1 пакетче пудинг ванилия / 40 г /
70 г захар 
1 пактче ванилова захар 
70 г масло на стайна температура

Приготвяне:

Направете пудинга с изброените продукти по стандартният начин / без маслото / за приготвяне, покрийте директно по повърхността със стреч фолио и оставете да се охлади. 
През това време разделете белтъци от жълтици. 
Разбийте белтъците с щипка сол. 
Разбийте жълтъците със захар и ванилова захар,  до побеляване. Добвате олио и кисело мляко, пресято брашно с бакпулвер. Към получената смес добавете разбитите белтъци,  като разбърквате с шпатула.   Сипете сместа в тава 30-40 см, на дъното с хартия за печене. Изравнете и добавте череши,  като ги редите в редичка по дългата част на тавата. Аз съм ги редила по късата,  но това е моя грешка.  Печете в загряна фурна на 150 градуса,  около 20 мин. Готовият блат оставете в тава,  около 3 мин. След това, минете с нож  по краищата на тавата,  за да го отделите от нея и внимателно обърнете върху друга хартия. Отлепете хартията, с която се е пакъл и отново я сложете върху блата. Заедно с двете хартии , завийте на руло и оставете да се охлади. 
Разбийте масло до побеляване и добавте охладения крем. Продължете да разбивате,  до получаване на  пухкав крем. 
Охладения блат намажете с крема и завийте на руло. Увийте отново в хартията,  стреч фолио и оставете няколко часа в хладилник. 

Крема, може да замените с друг по Ваш избор. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com























Извор:https://www.instagram.com/p/CBd4TehJsBi/?igshid=1b3p8vyj364ixб
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице