menu
четвъртък, 18 юни 2020 г.
Руло с череши
Продукти:
5 яйца
150 г захар
1 пактче ванилова захар
Щипка сол
100 мл олио
100 г кисело мляко
150 г брашно
10 г бакпулвер
450 г череши без костилки
Продукти за крема:
250 мл прясно мляко
1 пакетче пудинг ванилия / 40 г /
70 г захар
1 пактче ванилова захар
70 г масло на стайна температура
Приготвяне:
Направете пудинга с изброените продукти по стандартният начин / без маслото / за приготвяне, покрийте директно по повърхността със стреч фолио и оставете да се охлади.
През това време разделете белтъци от жълтици.
Разбийте белтъците с щипка сол.
Разбийте жълтъците със захар и ванилова захар, до побеляване. Добвате олио и кисело мляко, пресято брашно с бакпулвер. Към получената смес добавете разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула. Сипете сместа в тава 30-40 см, на дъното с хартия за печене. Изравнете и добавте череши, като ги редите в редичка по дългата част на тавата. Аз съм ги редила по късата, но това е моя грешка. Печете в загряна фурна на 150 градуса, около 20 мин. Готовият блат оставете в тава, около 3 мин. След това, минете с нож по краищата на тавата, за да го отделите от нея и внимателно обърнете върху друга хартия. Отлепете хартията, с която се е пакъл и отново я сложете върху блата. Заедно с двете хартии , завийте на руло и оставете да се охлади.
Разбийте масло до побеляване и добавте охладения крем. Продължете да разбивате, до получаване на пухкав крем.
Охладения блат намажете с крема и завийте на руло. Увийте отново в хартията, стреч фолио и оставете няколко часа в хладилник.
Крема, може да замените с друг по Ваш избор.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор:https://www.instagram.com/p/CBd4TehJsBi/?igshid=1b3p8vyj364ixб

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
07/08/2016 - 8 Comments
17/10/2018 - 1 Comments
12/02/2022 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар