menu
неделя, 2 август 2020 г.
В чудния свят на кифличките
Продукти:
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая / 7 г /
120 мл олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
680 г брашно
Още:
250 г сирене + 1 яйце
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, леко разбити яйца, олио, прясно мляко. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете и оформете топчета по 50 гр. Всяко, разточвате елипсовиндно и много тънко, на плот без брашно. От страната към Вас, правите 4 разреза от едната страна под наклон и 4 от другата страна. На срещуположната страна на Вас, слагате от плънката яйце и сирене. Започвате да навивате, като на руло, да притискате леко и все едно точите. По този начин кифличикте се издължават и плънката се разпределя равномерно. Редите в тавата на фурната с хартия за печене, почти една до друга.
Покрийте и оставете да втасат.
Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
21/05/2016 - 2 Comments
12/01/2015 - 9 Comments
29/09/2020 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар