menu

неделя, 2 август 2020 г.

В чудния свят на кифличките



Продукти:

2 яйца
250 мл прясно мляко 
1 пакетче суха мая / 7 г /
120 мл олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар 
680 г брашно 

Още:

250 г сирене + 1 яйце
1 яйце за намазване 
Сусам за поръсване 

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол,  захар,  суха мая,  леко разбити яйца,  олио,  прясно мляко. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете и оформете топчета по 50 гр. Всяко,  разточвате елипсовиндно и много тънко,  на плот без брашно. От страната към Вас, правите 4 разреза от едната страна под наклон и 4 от другата страна. На срещуположната страна на Вас,  слагате от плънката яйце и сирене. Започвате да навивате,  като на руло,  да притискате леко и все едно точите. По този начин кифличикте се издължават и плънката се разпределя равномерно. Редите в тавата на фурната с хартия за печене,  почти една до друга. 
Покрийте и оставете да втасат. 
Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com













Авторска рецепта. 

Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Пухкави понички21/05/2016 - 2 Comments
  • сладкиш12/01/2015 - 9 Comments
  • Възелчета с пармезан и чесън29/09/2020 - 0 Comments