menu

четвъртък, 6 август 2020 г.

Торта с целувки и Дулсе де лече



Продукти за целувките:

4 белтъка 
Щипка сол 
210 г захар

Продукти за блат 22 см:

2 яйца 
100 г захар 
1 пакетче ванилова захар 
150 мл течна сметана  / сладкарска  /
20 г нишесте 
120 г брашно 
20 г какао
1 пакетче бакпулвер 

Продукти за крем:

1 консерва Дулсе де лече / 398 г /
150 г масло на стайна температура

Приготвяне:

Разбийте белтъци с щипка сол. Постепено добавете захарта и разбивайте, докато се  разтопи напълно. Прехвърлете сместа в шприц с кръгъл накрайник и шприцовате в тава с хартия за печене. Връхчетата, притиснете с мокър пръст. Печете в загряна фурна на 120 градуса,  до готовност. 

В съд разбийте яйца със захар и ванилова захар,  до побеляване. Добавете течна сметана,  смесено брашно с бакпулвер, нишесте и какао. Разбърквайте с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 22 см. Печете в загряна фурна на 180 градуса,  до готовност. 

Разбийте с миксер Дулсе де лече и масло на стайна температура.

Върху поднос сложете охладения блат. Намажете го обилно с крема. Върху крема наредете един ред с целувки. Следва втори ред с целувки. Всяка целувка можете от долу с крем. Започнете да липите вторият ред с целувки малко по навътре от първия ред,  за да може да изглежда,  като купол. 

Тортата може да украсите по желание. На мен ми остана от крема и използвах за декорация.  Дулсе де лече си напрвих сама, но препоръчвам да си купите. Крема ми  се получи доста рядък,  а когато е гъст се изпълва и пространството между целувките.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















 

Тази и още други рецепти за целувки, можете да намерите и в елекронната книжка:

 


Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице