menu
неделя, 30 август 2020 г.
Тутманик
Продукти :
250 мл прясно мляко
150 мл газирана вода
100 мл олио
1 с. л. захар
30 г мая
1 с. л. сол
750 г брашно
Още :
300 г сирене + 1 яйце
1 яйце за намазване
70 г масло
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете захар, мая, и 2 с. л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В останалото брашно добавете сол, газирана вода, олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 20 равни части и оформете топчета. Всяко, разточете на 12 см. Направете 3 разреза, като буквата Y, но не до средата. В средата сложете плънка от яйце и сирене. Затворете по начина на снимките по долу. Редете в тава 28 см, с хартия за печене. Оставете да втаса, намажете с леко разбито яйце и върху всяка розичка сложете по парченце масло. Печете в загряна фурна на 170 градуса, като задължително покриете с хартия за печене.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.
Елена Янкова

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
03/08/2015 - 5 Comments
14/06/2022 - 5 Comments
24/03/2015 - 26 Comments
мАЯТА КАКВА Е СУХА ИЛИ НА КУБЕТА
ОтговорИзтриване