menu

неделя, 30 август 2020 г.

Тутманик




Продукти :

250 мл прясно мляко 
150 мл газирана вода
100 мл олио
1 с. л. захар 
30 г мая
1 с. л. сол
750 г брашно 

Още :

300 г сирене + 1 яйце 
1 яйце за намазване 
70 г масло 

Приготвяне :

В топло прясно мляко добавете захар, мая, и 2 с. л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне. 
В останалото брашно добавете сол, газирана вода, олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 20 равни части и оформете топчета. Всяко, разточете на 12 см. Направете 3 разреза, като буквата Y, но не до средата. В средата сложете плънка от яйце и сирене. Затворете по начина на снимките по долу. Редете в тава 28 см, с хартия за печене. Оставете да втаса, намажете с леко разбито яйце и върху всяка розичка сложете по парченце масло. Печете в загряна фурна на 170 градуса, като задължително покриете с хартия за печене. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Авторска рецепта. 

Рецептата изпробваха :

Елена Янкова 



Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Zu-zu погачице