menu

петък, 4 септември 2020 г.

Питка за топене





Продукти :

250 мл прясно мляко 
1 пакетче суха мая / 7 г /
1 яйце 
4 с. л. олио 
1 ч. л. захар 
1 ч. л. сол
450 г брашно 

50 г свинска мас

Още :

1 яйце за намазване 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете, сол, захар, суха мая, топло прясно мляко, яйце, олио и замесете меко тесто. Доизмесвате тестото със свинска мас. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора 0,8 см. Разрежете на ленти 2 см. Всяка усуквате и редите  на охлюв в тава 28 см, намазана с масло. Оставете 20 мин. През това време загрейте фурната на 180 градуса, намажете с леко разбито яйце и печете до готовност. 

За по-голямо семейство, препоръчвам двойна доза и тава 32 см. Целта е да стане тънка, хрупкава и подходяща за топкане. 😋


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




















Авторска рецепта. 


Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...