menu
петък, 4 септември 2020 г.
Питка за топене
Продукти :
250 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая / 7 г /
1 яйце
4 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
450 г брашно
50 г свинска мас
Още :
1 яйце за намазване
Приготвяне :
В пресято брашно добавете, сол, захар, суха мая, топло прясно мляко, яйце, олио и замесете меко тесто. Доизмесвате тестото със свинска мас. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора 0,8 см. Разрежете на ленти 2 см. Всяка усуквате и редите на охлюв в тава 28 см, намазана с масло. Оставете 20 мин. През това време загрейте фурната на 180 градуса, намажете с леко разбито яйце и печете до готовност.
За по-голямо семейство, препоръчвам двойна доза и тава 32 см. Целта е да стане тънка, хрупкава и подходяща за топкане. 😋
Рецепта за хумус: https://privanya.blogspot.com/2020/03/blog-post_23.html?m=1
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/12/2015 - 5 Comments
28/08/2015 - 5 Comments
25/08/2014 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар