menu

събота, 19 септември 2020 г.

Мариновано чери домати



Продукти за тавата от фурната :

1.400 кг чери домати 
100 мл зехтин 
1 голяма глава чесън
1 ч. л.  сух риган / или пресен /
Морска сол на вкус 
Чер пипер на вкус 

Още:

Зехтин за допълване в бурканите

Приготвяне :

Измийте доматите и подсушете. 
Ако използвате чери домати, то тогава ги разрежете на половина хоризонтално или вертикално, така че да седят право в тавата, а не да са наклоняват. В случай, че използвате домати, то тогава ги нарежете на плочки 1 см. Редете в тавата на фурната с хартия за печене, за да си спестите миенето на тавата. 
В блендер добавете чесън, риган, сол, чер пипер, зехтин. Блендирайте за секунди. От получената маринада сипвате по 1 ч. л. върху всяко доматче. Печете в згряна фурна на 150 градуса, около 1.30 мин. 
Още топли прехвърлете в чисти бурканчета и залейте със зехтин, до горе. Затворете и след охлаждане съхранявайте в хладилник. 
Така маронованите домати може да използвате за салати, брускети, ястия или като гарнитури за скара, печено месо. Останалия зехтин от бурканчетата Използвайте за готвене, салати, приготвяне на различни видове паста, сосове и др.


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

























Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вкусна зимнина

Есента пристъпва все по-бързо и по-бързо, с кошницата си богата на плодове и зеленчуци. И някак си ни се иска да съхраним това богатство ...