menu
събота, 19 септември 2020 г.
Баядера
Продукти :
200 мл прясно мляко
250 г захар
200 г масло
300 г смлени бисквити / маслени /
300 г печени и смлени орехи
150 г шоколад за готвене
За глазура :
100 г шоколад за готвене
30 г масло
3 с. л. олио
Приготвяне :
В тенджера на котлона добавете прясно мляко, захар и масло на кубчета. След като се разтопи маслото, махнете от котлона ,добавете смлени бисквити и смлени печени орехи. Разбъркайте и разделете сместа на две равни части. Към едната част добавете ситно нарязан шоколад и бъркайте, да се разтопи. Тава 20-30 см, обложете с хартия за печене, така че да може после да хванете хартията и да извадите цялата смес, заедно с хартията. В тавата сложете сместа с шоколад /още топла /, и изравнете. От горе добавете останалата смес и нея изравнете. В съд на котлона добавете шоколад, масло, олио и разтопете на средна температура. Получената глазура сипете в тавата и разклатете, за да се разлее равномерно. Оставете в хладилника за една нощ.
На сутринта, извадете заедно с хартията и разрежете на желаната от Вас голимина, с остър и тънак нож. Съхнявайте в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/12/2017 - 1 Comments
13/01/2018 - 4 Comments
02/08/2020 - 0 Comments
Здравейте заинтересувах се от вашите рецепти ,обичам да пробвам нещо ново .Изглежда добре .Ще я пробвам.Желая ви лек ден
ОтговорИзтриване