menu
неделя, 20 септември 2020 г.
Ароматни хлебчета
Продукти :
400 г брашно
25 г захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
260 мл прясно мляко
30 г масло
Още :
80 г масло на стайна температура
3 скилидки чесън
1 ч. л. сух магданоз
1 яйце за намазване
Приготвяне :
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топло прясно мляко и замесете меко тесто. Доизмесете тестото, като добавяте постепенно масло и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 11 равни частни, оформете топчета и оставете покрити 10 мин.
През това време, в меко масло добавете пасиран чесън и сух магданоз. Разбъркайте с вилица.
Всяко топче тесто разточете много малко. Навивате на руло, а двата края изтанявате с длани все едно точите с точилка. По цялата дължина правите дълъг и дълбок разрез, с остър нож. В разреза добавете от ароматното масло. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Оставете покрити 10 мин, или до загряване на фурната на 200 градуса. Намажете с леко разбито яйце и печете до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/09/2014 - 1 Comments
20/02/2019 - 0 Comments
17/03/2020 - 0 Comments
Много лесна и вкусна рецепта
ОтговорИзтриване