menu

неделя, 20 септември 2020 г.

Ароматни хлебчета



Продукти :

400 г брашно 
25 г захар 
1 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
260 мл прясно мляко 
30 г масло 

Още :

80 г масло на стайна температура 
3 скилидки чесън 
1 ч. л. сух магданоз 

1 яйце за намазване 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топло прясно мляко и замесете меко тесто. Доизмесете тестото, като добавяте постепенно масло и оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на 11 равни частни, оформете топчета и оставете покрити 10 мин. 
През това време, в меко масло добавете пасиран чесън и сух магданоз. Разбъркайте с вилица. 
Всяко топче тесто разточете много малко. Навивате на руло, а двата края изтанявате с длани все едно точите с точилка. По цялата дължина правите дълъг и дълбок разрез, с остър нож. В разреза добавете от ароматното масло. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Оставете покрити 10 мин, или до загряване на фурната на 200 градуса. Намажете с леко разбито яйце и печете до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com























Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Zu-zu погачице