menu

сряда, 23 септември 2020 г.

Питка-руло


Продукти :

420 г брашно
1 ч. л. сол
6 г суха мая
1 ч. л. захар
200 мл прясно мляко 
1 яйце 
60 г разтопено масло 

Още :

30 г масло
1 яйце 
Плънка по желание 

Приготвяне :

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, топло прясно мляко, леко разбито яйца и разтопено масло. Замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
Втасалото тесто разделете на две равни части. Всяка разточвате продълговато. Късата страна трябва да е широка колкото тавичката, или 30 см. Намазвате с меко масло и отгоре слагате по същия начин разточено останалото тесто. На срещуположната част на вас, слагате плънка, а в моя случай кашкавал, но може и без. От там до края разрязвате на ленти 2 см. Всяка усуквате и спускате на плота, и редите една до друга. Започвате да навивате на руло от страната на плънката към вас. Рулото прехвърлете в тавичка за хляб 30-11 см. Оставете да втаса, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Авторска рецепта. 
Vanya_Djordjevich_signature

5 коментара:

  1. Здравейте, изглежда страхотно! Благодаря за рецептата. Надявам се ,че мога да Ви попитам - ако заменя маята с прясна, същото количество ли е ?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, 30 гр прясна мая. Благодаря

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! В колко сантиметра форма я печете?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице