menu

събота, 6 февруари 2021 г.

Баклава с крем



Продукти за сироп :

400 мл вода
400 г захар 
2 пакетчета ванилова захар 
Няколко резенчета лимон

Продукти за крем :

750 мл прясно мляко 
130 г грис 
1 пакетче ванилова захар 
100 г масло 

Още :

500 г кори за баклава
150 г масло 

Приготвяне :

В съд на котлона добавете вода, захар, ванилова захар и варете на средна температура, 15 мин след завиране. Към края, добавете и няколко резенчета лимон. Оставете сиропа, до пълното му охлаждане. 
В съд на котлона добавете грис, прясно мляко и ванилова захар. С постоянно разбъркване варете крема на средна температура, докато не почне да прави " път" по дъното на съда. Добавете масло, и след като се разтопи махнете от котлона, прхвърлете в друг съд за по-бързо охлаждане и оставете настрани 15 мин. През това време разтопете малсо. Намажете тава, в която ще печете с малко масло. 
Взимате 1 кора, намазвате с масло, върху нея слагате втора кора и нея намазвате с масло. От къста страна на корите към вас нанасят крема, който сте прехвърлили в пош с кръгъл накрайник и шприцовате по цялата дължина на кората. Навивате на руло и редите в тавата едно до друго. Готови нарязвате на желаните парчета, намазвате с останалото масло и печете на 170 градуса, до хубав кафеникав цвят. Топла се залива с охладения сироп. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com












Авторска рецепта. 
Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Банички

  • Бърза кафанска погача11/05/2018 - 1 Comments
  • СЛАДКИШ С КОЗУНАК,КРЕМ БРЮЛЕ И КРОКАН С ОРЕХИ14/04/2015 - 2 Comments
  • СЛАДКИШ МОНТЕ11/01/2015 - 0 Comments