menu
събота, 6 февруари 2021 г.
Баклава с крем
Продукти за сироп :
400 мл вода
400 г захар
2 пакетчета ванилова захар
Няколко резенчета лимон
Продукти за крем :
750 мл прясно мляко
130 г грис
1 пакетче ванилова захар
100 г масло
Още :
500 г кори за баклава
150 г масло
Приготвяне :
В съд на котлона добавете вода, захар, ванилова захар и варете на средна температура, 15 мин след завиране. Към края, добавете и няколко резенчета лимон. Оставете сиропа, до пълното му охлаждане.
В съд на котлона добавете грис, прясно мляко и ванилова захар. С постоянно разбъркване варете крема на средна температура, докато не почне да прави " път" по дъното на съда. Добавете масло, и след като се разтопи махнете от котлона, прхвърлете в друг съд за по-бързо охлаждане и оставете настрани 15 мин. През това време разтопете малсо. Намажете тава, в която ще печете с малко масло.
Взимате 1 кора, намазвате с масло, върху нея слагате втора кора и нея намазвате с масло. От къста страна на корите към вас нанасят крема, който сте прехвърлили в пош с кръгъл накрайник и шприцовате по цялата дължина на кората. Навивате на руло и редите в тавата едно до друго. Готови нарязвате на желаните парчета, намазвате с останалото масло и печете на 170 градуса, до хубав кафеникав цвят. Топла се залива с охладения сироп.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
![]() |

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/05/2018 - 1 Comments
14/04/2015 - 2 Comments
11/01/2015 - 0 Comments
Probam ovo prvom prilikom..pravila sam pitu sa grizom ali bez prelivanja...hvala ti.
ОтговорИзтриване