menu

четвъртък, 8 април 2021 г.

Лава кейк или шоколадово суфле



Аз, правя винаги двойна доза. 

Продукти :

180 г масло 
180 г чер шоколад 
6 яйца 
200 г фина захар
1 пакетче ванилова захар 
40 г какао 
100 г брашно 
Щипка сол

Приготвяне :

В съд на котлона сложете масло на кубчета и ситно нарязан шоколад да се разтопи. Оставете настрани. 
Включете фурната на 220 градуса, с вентилатор. 
Разбийте яйца, захар и ванилова захар, до побрляване или не по-малко от 7 мин. Добавете маслото с шоколада и разбъркайте с миксера. Добавете пресято какао, пресято брашно с щипка сол. Разбъркайте с миксера. Получената смес сипвате в малки купички подходящия за фурната, добре намазани с масло. Сложете във фурната и намалете на 180 градуса. Печем от 9 до 12 мин, от това зависи дали ще имаме шоколадовата сърцевина.
Сервират се топли с плодове, сметана или каквото обичате. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature






2 коментара:

Банички

  • Козуначни кифли04/04/2016 - 10 Comments
  • ПУДИНГ ОТ ЧИА СЕМЕ31/03/2015 - 7 Comments
  • Вълшебни соленки19/07/2017 - 7 Comments