menu

неделя, 1 август 2021 г.

Усукани банички


Продукти :

Около 600 г брашно 
200 мл прясно мляко 
200 мл вода 
1 ч.л. суха мая 
1 ч.л. сол

За плънка :

Около 900 г сирене / извара /
2 яйца 
Сол при нужда 

Още:

Олио 

Приготвяне :

В съд смесете прясно мляко от хладилника и топла вода. Добавете смесено брашно със суха мая и сол. Замесете меко тесто. Оставете да почине 5 мин. Разделете на 8 части и оформете топчета. Оставете ги покрити 20 мин. Всяко разточвате на малка, кръгла кора една педя. Редите ги една върху друга, като между всяка мажете обилно с олио. На последната 8-ма, също мажете с олио. Обърнете кубчинката обратно, тази която разточихте първа да излезе отгоре. Взимате я и започвате да дърпате на плот намазан с олио,като за дърпана баница,около 50 см. Напръскайте кората с олио. На срещуположната страна на Вас, сложете от плънката яйце със сирене. Завийте на руло. Пресавийте на две. Двете части усучете и оплетете една около друга. Редете в тава с хартия на разстояние една от друга. Печете в загряна фурна на 220 градуса, до лек кафеникав цвят. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature



































Извор :
https://m.youtube.com/watch?v=IWvhH5pDl1I&t=431s

2 коментара:

  1. Много сте сръчна! Браво! В почивните дни ще се прави!Благодаря за рецептата и особенно за видеото.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице