menu

неделя, 17 октомври 2021 г.

Пирожки с парено тесто.



Продукти :

250 мл вряла вода

10 г суха мая 
250 мл топла вода 
1 ч.л. захар 
2 ч.л. сол
650 г брашно 
3 с.л. олио 

За плънка :

Сирене 
Шунка 
Моцарела 
И др. 

Още :

Олио за пържене 

Приготвяне :

Загрейте 250 мл вода, до завиране. Махнете от котлона и добавете 4 с.л. от брашното. Разбъркайте с бъркалка и оставете настрани, за да се попари. 
В 250 мл топла вода добавете мая и захар. Оставете да шупне. 
В пареното тесто добавете шупналата мая и постепенното добавяйте останалото брашно смесено със сол, до замесване на меко и все още лепящо тесто. Добавете олио и доизмесете тестото, докато упие олиото. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на топчета, колкото малка мандарина. Редете върху съд поръсен с малко брашно. Всяко топче намажете с малко олио и притиснете. Покрийте и оставете 10 мин. През това време си пригответе плънката. Всяко топче разточете тънко и правоъгълно. Сложете от плънката по дългата страна, прихлупвате крайщата и завийте на руло. Леко прищипване по края. Редете ги в съд поръсен с брашно. Оставете покрити, до загряване на олио, на средна температура. Пържете в много олио от всички страни, до готовност. Готови, вадете на кухненска салфетка. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


















Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Ванче, от години търся рецепта за едни пирожки, които продаваха в София, когато бях ученичка, в училищната лавка, пък и не само, но ти си по-млада и едва ли помниш. Даже с Жоро Бордовски,лека му пръст се си говорили за тях. Той беше специалист по тестото, и не само, но не можа де каже каква би могла да е рецептата, според него фабричната направа не би могла да се догоди в домашни условия. Обаче сега, като гледам твоите...направо на тях ми приличат. Ще ги правя непременно, въпроса е кога:))

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице