menu
!doctype>
неделя, 17 октомври 2021 г.
Пирожки с парено тесто.
Продукти :
250 мл вряла вода
10 г суха мая
250 мл топла вода
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
650 г брашно
3 с.л. олио
За плънка :
Сирене
Шунка
Моцарела
И др.
Още :
Олио за пържене
Приготвяне :
Загрейте 250 мл вода, до завиране. Махнете от котлона и добавете 4 с.л. от брашното. Разбъркайте с бъркалка и оставете настрани, за да се попари.
В 250 мл топла вода добавете мая и захар. Оставете да шупне.
В пареното тесто добавете шупналата мая и постепенното добавяйте останалото брашно смесено със сол, до замесване на меко и все още лепящо тесто. Добавете олио и доизмесете тестото, докато упие олиото. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на топчета, колкото малка мандарина. Редете върху съд поръсен с малко брашно. Всяко топче намажете с малко олио и притиснете. Покрийте и оставете 10 мин. През това време си пригответе плънката. Всяко топче разточете тънко и правоъгълно. Сложете от плънката по дългата страна, прихлупвате крайщата и завийте на руло. Леко прищипване по края. Редете ги в съд поръсен с брашно. Оставете покрити, до загряване на олио, на средна температура. Пържете в много олио от всички страни, до готовност. Готови, вадете на кухненска салфетка.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ванче, от години търся рецепта за едни пирожки, които продаваха в София, когато бях ученичка, в училищната лавка, пък и не само, но ти си по-млада и едва ли помниш. Даже с Жоро Бордовски,лека му пръст се си говорили за тях. Той беше специалист по тестото, и не само, но не можа де каже каква би могла да е рецептата, според него фабричната направа не би могла да се догоди в домашни условия. Обаче сега, като гледам твоите...направо на тях ми приличат. Ще ги правя непременно, въпроса е кога:))
ОтговорИзтриване