menu
вторник, 11 януари 2022 г.
Питка " Букет"
Продукти :
150 мл прясно мляко
20 г прясна мая / 7 г суха мая /
2 ч.л. захар
100 мл вода
2 яйца
50 г кисело мляко
50 мл олио
2 ч.л. сол
650 г брашно
Още:
Много малко масло
Прясно мляко за намазване
Семена за поръсване
Смлян шамфъстък
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В шупналата мая добавете вода, леко разбити яйца, кисело мляко, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на две части, като едната част е 360 г. Малката част тесто разделете на 4 равни части и оформете, на топчета. Голямата част тесто разточете на кора 28 см. Прехвърлете в тава / 28 см /, с хартия на дъното или по начина на видеото по долу. С чаша / 7 см /, извадете 3 кръга. Изрезките оформете на топчета.
Начина на оформяне по нататък, е показан във видеото.
Оставете питката 15 мин и печете в загрята фурна на 180 градуса, до хубав кафеникав цвят. При нужда покрийте, с хартия за печене.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор :
https://www.instagram.com/p/CYCLQ2js-_t/?utm_source=ig_web_copy_link
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/09/2014 - 1 Comments
10/03/2015 - 0 Comments
08/04/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар