menu
петък, 28 януари 2022 г.
Закуска с кренвирши
Продукти :
250 мл прясно мляко
7 г суха мая
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Около 500-530 г брашно за меко тесто
Още :
10 бр кренвирши / зависи от голимината /
1 яйце за намазване
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете суха мая, захар, яйца, олио и разбъркайте. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесвате меко тесто. Оставете 30 мин в топла фурна, загрята на 50 градуса.
През това време разбийте яйце за намазване. Нарежете кренвиршите на парченца 2 см.
Втасалото тесто извадете от фурната и я включете на 180 градуса.
Тестото разделете на 12 равни части или всяка 70 грама. Оформете топчета без да използвате брашно. Оставете ги 10 мин да си починат и оформете по начина във видеото по долу. Дължината на фитила е две преди. Редете в тава с хартия. Веднага намажете с разбитото яйце и печете в загряна фурна, до готовност.
На моята закуска " Хот-Дог" идеялно и пасна кетчуп, майонеза и горчица. 😋
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/05/2020 - 0 Comments
26/03/2015 - 0 Comments
27/05/2020 - 0 Comments
НЯМА ДРУГА КАТО ТЕБ ВАНЯ,С ТОЧНИТЕ МЕРКИ ,С ТОЧНИТЕ ОБЯСНЕНИЯ, НЯМА НЕЩО КОЕТО НЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛО.БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА!!!!!!!!
ОтговорИзтриване