menu
събота, 19 февруари 2022 г.
Десерт с какаови палачинки
Продукти за паланчинките :
3 яйца
3 с.л. захар
600 мл прясно мляко
200 г брашно
3 с.л. какао / с връх /
2 с.л. олио
Продукти за крем :
300 г маскарпоне / крема сирене /
300 мл течна сметана
4 с.л. пудра захар
За глазура :
70 мл сметана
100 г млечен шоколад
Приготвяне :
Чукнете яйцата в купа, добавете захар и разбъркайте с бъркалка. Добавете половината количество прясно мляко, брашно, какао, като след всяко добавяне разбъркавте. Сипете останалото прясно мляко и олио. Загрейте тиган и печете палачинките по стандартния начин и от двете страни. От получената смес излизат 16 бр палачинки, но за десерта ще използваме 9 бр. Останалите ги хапнахме веднага 🤭.
Оставете да се охладят.
През това време, в купа добавете маскарпоне и пудра захар. Захар може да добавите на вкус. Разбъркайте, до съединяване на продуктите. Сипете сметана и продължете да разбивате, до получаване на пухкав крем.
9 бр палачинки се намазват с по 1 пълна с.л. от крема. Малък съд се облага със стреч фолио или разрязана чиста кесия за фризера, като се оставят краищата по-дълги, за да може да се покрие след това. Хубаво е съдът да бъде с дължината на палачинките и широчината на 3 палачинки в ред. По 3 палачинки се редят в ред и се намазват с по 1 с.л. от крема. По същия начин още 2 реда. На последния ред също се маже с крем. Покрива се добре и се оставя в хладилник, за няколко часа.
Затоплете сметана, не трябва да завира. Начупете шокалада в згрятата сметана и разбъркайте да се разтопи. Оставете да се охлади.
Охладеният сладкиш обърнете върху поднос или чиния. Полейте с охладената глазура. Върнете за кратко в хладилника, но не е задължително. 😉Аз, нямах търпение. 🤭
За да използвате всичките 16 бр палачинки, Ви трябва двойна доза от крема.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
31/08/2014 - 2 Comments
13/11/2015 - 2 Comments
04/09/2016 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар