menu
неделя, 20 февруари 2022 г.
Плетени кренвиршки
Продукти :
250 мл прясно мляко
7 г суха мая
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500-530 г брашно
Още:
10 бр кренвирши
1 яйце за намазване
Приготвяне :
В топло мляко добавете, мая, захар, яйца, олио и разбъркайте. Добавете постепенно брашно смесено със сол и замесете меко тесто. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 10 равни части / всяка 80 г. /. Оформете топчета. Оставете ги покрити, за 10 мин.
Оформете по начина на видеото по долу.
Редете в тава, с хартия за печене. Оставете 20 мин покрити. Намажете, с разбито яйце и печете в загрята фурна на 180 градуса, до готовност.
Топя си пръстите във вода, при затварянето на тестото.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Идея за оформянето е на Антония Ангелова.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
26/04/2016 - 2 Comments
29/08/2014 - 0 Comments
17/04/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар