menu

неделя, 20 февруари 2022 г.

Плетени кренвиршки



Продукти :

250 мл прясно мляко 
7 г суха мая 
1 яйце 
2 с.л. олио 
1 с.л. захар
1 ч.л. сол 
500-530 г брашно 

Още:
 
10 бр кренвирши 
1 яйце за намазване 

Приготвяне :

В топло мляко добавете, мая, захар, яйца, олио и разбъркайте. Добавете постепенно брашно смесено със сол и замесете меко тесто. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 10 равни части / всяка 80 г. /. Оформете топчета. Оставете ги покрити, за 10 мин. 
Оформете по начина на видеото по долу. 
Редете в тава, с хартия за печене. Оставете 20 мин покрити. Намажете, с разбито яйце и печете в загрята фурна на 180 градуса, до готовност. 

Топя си пръстите във вода, при затварянето на тестото. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




Vanya_Djordjevich_signature

















Идея за оформянето е на Антония Ангелова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Карамелизиран козунак с орехи.05/03/2016 - 10 Comments
  • КЕКС С МАСКАРПОНЕ КРЕМ03/02/2015 - 0 Comments
  • Торта с череши и крем с маскарпоне02/10/2016 - 2 Comments