menu
сряда, 9 март 2022 г.
Торта " Руска шапка ", с орехи
Продукти :
4 яйца
200 г захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл вряла вода
100 мл олио
250 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 с.л. какао
За крема :
700 мл прясно мляко
140 г брашно
100 г захар
4 пакетчета ванилова захар
250 г масло
3 с.л. пудра захар
Още :
250 г смлени орехи
Приготвяне :
Включете фурната на 170 градуса.
Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците със захар и ванилова захар. Добавете жълтъците, водата, олиото и смесено брашно с какао и бакпулвер. След всяко добавяне разбъркайте, с миксер. Получената смес сипете във форма за торта 24 см, на дъното с хартия за печене. Стените не мажете. Печете блата в загрята фурна, до готовност. Охладете блата без да го вадите от формата.
Докато се пече блата, направете крема :
Сложете на котлона 500 мл прясно мляко.
В отстаналото прясното мляко добавете, брашно, захар и ванилова захар. Разбъркайте с бъркалка. Сипете сместа във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти крема. Прехвърлете в друг съд за бързо охлаждане и покрийте със стреч фолио, директно по повърхността на крема. Оставете да се охлади.
Разбийте масло с пудра захар, до побеляване. Добавете крема лъжица по лъжица и разбивайте, до получаване на пухкав крема.
Охладеният блат разрежете на 3 равни части.
Сложете една част от блата върху поднос и около него, ринг за торта или същия обръч от формата за торта. От крема отделете 3 с.л., за измазване отвън. Осналият крем разпределете между двата блата. Последния блат се измазва само с отделения крем. Махнете ринга и измажете тортата отвън. Посипете тортата със смлени орехи от горе и странично. Тортата е готова.
Може веднага да се сервира.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/10/2015 - 11 Comments
24/01/2016 - 5 Comments
13/11/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар