menu

сряда, 9 март 2022 г.

Торта " Руска шапка ", с орехи


Продукти :

4 яйца 
200 г захар 
1 пакетче ванилова захар 
100 мл вряла вода 
100 мл олио 
250 г брашно 
1 пакетче бакпулвер 
1/2 с.л. какао 

За крема :

700 мл прясно мляко 
140 г брашно 
100 г захар 
4 пакетчета ванилова захар 
250 г масло 
3 с.л. пудра захар 

Още :

250 г смлени орехи 

Приготвяне :


Включете фурната на 170 градуса. 

Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците със захар и ванилова захар. Добавете жълтъците, водата, олиото и смесено брашно с какао и бакпулвер. След всяко добавяне разбъркайте, с миксер. Получената смес сипете във форма за торта 24 см, на дъното с хартия за печене. Стените не мажете. Печете блата в загрята фурна, до готовност. Охладете блата без да го вадите от формата. 
Докато се пече блата, направете крема :
Сложете на котлона 500 мл прясно мляко. 
В  отстаналото прясното мляко добавете, брашно, захар и ванилова захар. Разбъркайте с бъркалка. Сипете сместа във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти крема. Прехвърлете в друг съд за бързо охлаждане и покрийте със стреч фолио, директно по повърхността на крема. Оставете да се охлади. 
Разбийте масло с пудра захар, до побеляване. Добавете крема лъжица по лъжица и разбивайте, до получаване на пухкав крема. 
Охладеният блат разрежете на 3 равни части. 
Сложете една част от блата върху поднос и около него, ринг за торта или същия обръч от формата за торта. От крема отделете 3 с.л., за измазване отвън. Осналият крем разпределете между двата блата. Последния блат се измазва само с отделения крем. Махнете ринга и измажете тортата отвън. Посипете тортата със смлени орехи от горе и странично. Тортата е готова. 
Може веднага да се сервира. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature






















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • КАШКАВАЛКИ18/10/2015 - 11 Comments
  • ЛАДИИ С ПЛЪНКА24/01/2016 - 5 Comments
  • БЪРЗИ РУЛЦА С ТОПЕНО СИРЕНЕ И КОЛБАС13/11/2015 - 0 Comments