menu
петък, 11 март 2022 г.
Многолистна погача със сирене
Продукти :
500-550 г брашно
200 мл прясно мляко
25 г прясна мая
1 ч.л. захар
50 мл олио
50 мл студена вода
1 жълтък
1 ч.л. сол
За плънка :
300 г сирене
2 яйца
200 г масло
За намазване :
1 белтък
Сусам за поръсване
Приготвяне :
Сложете маслото във фризера.
В топло мляко добавете захар, мая и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В шупналата мая добавете олио, студена вода, жълтък и с постепенно добавяне на брашно смесено със, замесете меко тесто.
Веднага го разделете на 2 равни части. Всяка разточете на малък правоъгълник, около 1 педя. На всяко настържете по-малко от маслото, което сложихте във фризера. Всяко навийте на руло. Сложете в съд и покрийте. Оставете 30 мин. Останалото масло върнете във фризера.
Натрошете сирене и добавете 2 яйца. Разбъркайте.
Всяко руло разрежете на 5 равни части. Всяка част разточете кръгло и тънко и редите една върху друга, като между всяка стържите по-малко масло. На последната пета / 5 /, не стържите масло. Получената камарка, покрийте. По същия начин направете и другото руло.
Първата камарка разточете в кръгла форма, на 28 см. Прехвърлете в тава 28 см, с хартия за печене. Сипете плънката и хубаво разпределете по тестото. Разточете и другата камарка, но малко по-голяма от 28 см, за да може да се подпъхне под първата. Прехвърлете в тавата над плънката, а крайщата подпъхнете на долу. Намажете с леко разбит белтък, нарежете на желаните от Вас парчета и посипете с печен сусам. Оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Печете в загрята фурна, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
07/03/2017 - 0 Comments
30/05/2022 - 1 Comments
23/04/2020 - 5 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар