menu

петък, 11 март 2022 г.

Многолистна погача със сирене



Продукти :


500-550 г брашно 
200 мл прясно мляко 
25 г прясна мая 
1 ч.л. захар 
50 мл олио 
50 мл студена вода 
1 жълтък 
1 ч.л. сол 

За плънка :

300 г сирене 
2 яйца 

200 г масло 

За намазване :

1 белтък 
Сусам за поръсване 

Приготвяне :

Сложете маслото във фризера. 

В топло мляко добавете захар, мая и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне. 
В шупналата мая добавете олио, студена вода, жълтък и с постепенно добавяне на брашно смесено със, замесете меко тесто. 
Веднага го разделете на 2 равни части. Всяка разточете на малък правоъгълник, около 1 педя. На всяко настържете по-малко от маслото, което сложихте във фризера. Всяко навийте на руло. Сложете в съд и покрийте. Оставете 30 мин. Останалото масло върнете във фризера. 
Натрошете сирене и добавете 2 яйца. Разбъркайте. 
Всяко руло разрежете на 5 равни части. Всяка част разточете кръгло и тънко и редите една върху друга, като между всяка стържите по-малко масло. На последната пета / 5 /, не стържите масло. Получената камарка, покрийте. По същия начин направете и другото руло. 
Първата камарка разточете в кръгла форма, на 28 см. Прехвърлете в тава 28 см, с хартия за печене. Сипете плънката и хубаво разпределете по тестото. Разточете и другата камарка, но малко по-голяма от 28 см, за да може да се подпъхне под първата. Прехвърлете в тавата над плънката, а крайщата подпъхнете на долу. Намажете с леко разбит белтък, нарежете на желаните от Вас парчета и посипете с печен сусам. Оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Печете в загрята фурна, до готовност. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com












































Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице