menu
сряда, 23 март 2022 г.
Сиропиран десерт с крем
Продукти :
6 яйца
100 г захар
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. канела
125 г ситно нарязан орехи
За сиропа :
500 г захар
500 мл вода
Няколко резенчета лимон
За крема :
1 л прясно мляко
70 г захар
3 пакетчета ванилова захар
50 г брашно
80 г царевично нишасте
50 г масло
200 мл подсладена сметана
Още :
80 г нарязани орехи
Приготвяне :
Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете смесено брашно, с канела и бакпулвер. Разбъркайте с шпатула и добавете ситно нарязани орехи. Получената смес сипете в тава 28 см, намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загрята фурна, до готовност. Оставете да се охлади напълно.
Докато печете блата направете :
Сложете на котлона вода, захар и резенчета лимон. Варете след завиране, 7 мин. Махнете от котлона и оставете да се охлади.
В 200 мл от прясното мляко добавете брашно, нишесте и разбъркайте добре.
В останалото прясно мляко добавете захар, ванилова захар и сложете да заври. След завиране, добавете сместа с нишесте и варете крема, до сгъстяване. Махнете крема от котлона и добавете масло. Разбъркайте да се разтопи. Прехвърлете крема в друг съд за по-бързо охлаждане. Покрийте със стреч фолио директно по повърхността на крема и оставете да се охлади. В Охладеният крем добавете разбита сладкарска сметана и разбийте с миксер, до получаване на пухкав крем.
Охладеният блат набодете с вилица на няколко места. Сиропирайте с охладеният сироп. Резенчетата лимон оставете за декорация. Добавете крема и изравнете. Посипете с нарязани орехи и резенчетата лимон. Оставете няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Извор :https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/2021/05/blog-post_39.html?m=1
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/12/2020 - 0 Comments
23/08/2014 - 0 Comments
21/10/2017 - 7 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар