menu

сряда, 23 март 2022 г.

Сиропиран десерт с крем

Продукти :

6 яйца 
100 г захар 
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер 
1 ч.л. канела 
125 г ситно нарязан орехи 

За сиропа :

500 г захар 
500 мл вода 
Няколко резенчета лимон 

За крема :

1 л прясно мляко 
70 г захар 
3 пакетчета ванилова захар 
50 г брашно 
80 г царевично нишасте 
50 г масло 
 
200 мл подсладена сметана 

Още :
 
80 г нарязани орехи 

Приготвяне :

Включете фурната на 200 градуса. 
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете смесено брашно, с канела и бакпулвер. Разбъркайте с шпатула и добавете ситно нарязани орехи. Получената смес сипете в тава 28 см, намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загрята фурна, до готовност. Оставете да се охлади напълно. 
Докато печете блата направете :
Сложете на котлона вода, захар и резенчета лимон. Варете след завиране, 7 мин. Махнете от котлона и оставете да се охлади. 
В 200 мл от прясното мляко добавете брашно, нишесте и разбъркайте добре. 
В останалото прясно мляко добавете захар, ванилова захар и сложете да заври. След завиране, добавете сместа с нишесте и варете крема, до сгъстяване. Махнете крема от котлона и добавете масло. Разбъркайте да се разтопи. Прехвърлете крема в друг съд за по-бързо охлаждане. Покрийте със стреч фолио директно по повърхността на крема и оставете да се охлади. В Охладеният крем добавете разбита сладкарска сметана и разбийте с миксер, до получаване на пухкав крем. 
Охладеният блат набодете с вилица на няколко места. Сиропирайте с охладеният сироп. Резенчетата лимон оставете за декорация. Добавете крема и изравнете. Посипете с нарязани орехи и резенчетата лимон. Оставете няколко часа в хладилник. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com















Vanya_Djordjevich_signature










Извор :https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/2021/05/blog-post_39.html?m=1

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице