menu
четвъртък, 3 февруари 2022 г.
Хлебно подносче за мезета
Продукти :
275 мл топла вода
1 с.л. захар
12 г прясна мая / 4 г суха мая /
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
500- 530 г брашно
Още :
50 г масло
Сусам за поръсване
Приготвяне :
В топла вода добавете, захар, мая и разбъркайте. Без да шупва добавете олио, и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол замесвате меко тесто. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 4 части x 170 грама , и 1 част - 130 грама. Оформете топчета и оставете покрити 10 мин.
4 части разточете на кръг 28 см. Редете ги един върху друг, като между всеки мажете с меко масло, само на последното четвърто, не. Редете директно в тавата на фурната, с хартия за печене. Изрежете с остър нож по края в кръг, заради естетическия вид след изпичане. Разрязвате на 8 от средата към външната част, като спирате 2 см преди края. На всеки триъгълник в средата направете разрез 2 см. Връхчето на всеки триъгълник, промушвате два пъти през тези разрези и обръщате да легне върху края. Измерете с метър колко е разстоянието в образувания кръг. Останалото тесто разточете на 2 см в повече от измереното. Примерно имате измерено 20 см кръг, значи трябва да разточите на 22 см, за да има тесто, което да легле странично и да образува нашата " чиния за мезета ". Разточенето тесто сложете да легне в кръга.
Прищипете между всеки триъгълник. Оставете 15, 20 мин покрита. През това време загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте погачата с вода и поръсете със сусам Печете до лек, кафеникав цвят.
Охладете и наредете мезета по Ваш вкус.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Извор, с изменения от моя страна :
https://pin.it/4BzJFKV
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/02/2015 - 6 Comments
07/09/2016 - 8 Comments
03/09/2014 - 4 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар