menu
събота, 16 април 2022 г.
Портокалово реване
Продукти :
5 яйца
180 г захар
1 пакетче ванилова захар
220 г грис
Кората на 2 портокала
200 г кисело мляко
160 мл олио
180 г брашно
1 пакетче бакпулвер
Още :
300 мл прясно изцеден портокалов сок
За сиропиране :
600 г захар
700 мл вода
1 лимон
Приготвяне :
В тенджера на котлона сложете вода, захар, лимон нарязан на колелца, и варете на средна температура, до получаване на гъст сироп, около 12 мин. Прехвърлете в друг със и оставете да се охлади.
Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца, захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете продуктите в следния ред, като след всяко добавяне разбърквате, само колкото да се съединят : грис, настъргана портокалова кора, кисело мляко, олио и брашно смесено с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 23-32 см, намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загрята фурна, до готовност. Нарежете реването на желаните от Вас парчета. Още топъл сиропирайте с прясно изцеден портокалов сок, а след като се охлади леко и с охладеният сироп. Оставете няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

![]() |
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
24/01/2016 - 5 Comments
10/03/2015 - 0 Comments
22/01/2017 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар