menu

събота, 16 април 2022 г.

Портокалово реване



Продукти :

5 яйца 
180 г захар 
1 пакетче ванилова захар 
220 г грис 
Кората на 2 портокала 
200 г кисело мляко 
160 мл олио 
180 г брашно 
1 пакетче бакпулвер 

Още : 

300 мл прясно изцеден портокалов сок 

За сиропиране :

600 г захар 
700 мл вода 
1 лимон 

Приготвяне :

В тенджера на котлона сложете вода, захар, лимон нарязан на колелца, и варете на средна температура, до получаване на гъст сироп, около 12 мин. Прехвърлете в друг със и оставете да се охлади. 
Включете фурната на 170 градуса. 
Разбийте яйца, захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете продуктите в следния ред, като след всяко добавяне разбърквате, само колкото да се съединят : грис, настъргана портокалова кора, кисело мляко, олио и брашно смесено с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 23-32 см, намазана с олио  и посипана с брашно. Печете в загрята фурна, до готовност. Нарежете реването на желаните от Вас парчета. Още топъл сиропирайте с прясно изцеден портокалов сок, а след като се охлади леко и с охладеният сироп. Оставете няколко часа в хладилник. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature






































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Босненски сомуни