menu

неделя, 17 април 2022 г.

Искендер кебап




Продукти :


1 кг телешка кайма  
2 с.л. кисело мляко / пълни с връх /
Сол 
Чер пипер 
Кимион 
Бахар 
Аз съм исползвала 2 с.л. Подправки за суджук  / тя съдържа точно тези подправки /
1 ч.л. червен пипер 

За доматен сос :

50 г масло 
5 скилидки чесън 
1 с.л. доматена паста
250 мл доматен сок
5ч мл вода 
Сол 
Чер пипер 
1 ч.л. захар 

Продукти за пиде екмек- турски плосък хляб :

220 мл вода 
1 с.л. захар 
1 с.л. сол
20 г прясна мая 
3 с.л. олио 
400 г брашно 

1 яйце за намазване
Суасам 

Още :
 
50 г масло 
Цедено кисело мляко 
Няколко чушки " Сиврия" 
Малко олио за пържене 

Приготвяне :

Замесете тесто от изброените продукти. Оставете да втаса.
Втасалото тесто извадете върху тавата на фурната с хартия. Оформете продълговата форма, тънка един пръс. Оформете кант. Намажете с леко разбито яйце и в средата претискайте, с върха на пръстите си. Оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 230 градуса. Поръсете със сусам и печете, до готовност. Оставете да се охлади. 

В каймата добавете кисело мляко и подправки. Объркайте добре, до получаване на еднородна смес. Разделете на две части и всяка оформете, като  " салам" в стреч фолио. Оставете няколко часа във фризера, да замръзне. 

В съд на котлона добавете бучка масло и нарязани скилидки чесън. Запържете леко и добавете доматена паста, доматен сок, вода, сол, чер пипер и захар. Оставете да къкри 10 мин, на слаб огън. 

Хляба нарежете на малки кубчета и ги запечете в сух тиган, на силна температура. Прехвърлете в чиния за сервиране. В същия тиган добавете малко олио. Замразената кайма нарежете на тънки кръгове с остър нож. Пържете за кратко в загрято олио и от двете страни. В същото олио, запържете и няколко чушки.  Вадете върху запеченият хляб. Отгоре сипете обилно доматен сос. Добавете чушките и кисело мляко. Залейте с малко врящо масло. 

Видото можете да гледате в Фейсбук страницата, " В моята кухня, с мен Ваня Джорджевич". 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com














Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Босненски сомуни