menu
неделя, 17 април 2022 г.
Искендер кебап
Продукти :
1 кг телешка кайма
2 с.л. кисело мляко / пълни с връх /
Сол
Чер пипер
Кимион
Бахар
Аз съм исползвала 2 с.л. Подправки за суджук / тя съдържа точно тези подправки /
1 ч.л. червен пипер
За доматен сос :
50 г масло
5 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
250 мл доматен сок
5ч мл вода
Сол
Чер пипер
1 ч.л. захар
Продукти за пиде екмек- турски плосък хляб :
220 мл вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол
20 г прясна мая
3 с.л. олио
400 г брашно
1 яйце за намазване
Суасам
Още :
50 г масло
Цедено кисело мляко
Няколко чушки " Сиврия"
Малко олио за пържене
Приготвяне :
Замесете тесто от изброените продукти. Оставете да втаса.
Втасалото тесто извадете върху тавата на фурната с хартия. Оформете продълговата форма, тънка един пръс. Оформете кант. Намажете с леко разбито яйце и в средата претискайте, с върха на пръстите си. Оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 230 градуса. Поръсете със сусам и печете, до готовност. Оставете да се охлади.
В каймата добавете кисело мляко и подправки. Объркайте добре, до получаване на еднородна смес. Разделете на две части и всяка оформете, като " салам" в стреч фолио. Оставете няколко часа във фризера, да замръзне.
В съд на котлона добавете бучка масло и нарязани скилидки чесън. Запържете леко и добавете доматена паста, доматен сок, вода, сол, чер пипер и захар. Оставете да къкри 10 мин, на слаб огън.
Хляба нарежете на малки кубчета и ги запечете в сух тиган, на силна температура. Прехвърлете в чиния за сервиране. В същия тиган добавете малко олио. Замразената кайма нарежете на тънки кръгове с остър нож. Пържете за кратко в загрято олио и от двете страни. В същото олио, запържете и няколко чушки. Вадете върху запеченият хляб. Отгоре сипете обилно доматен сос. Добавете чушките и кисело мляко. Залейте с малко врящо масло.
Видото можете да гледате в Фейсбук страницата, " В моята кухня, с мен Ваня Джорджевич".
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
![]() |

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
21/03/2015 - 3 Comments
01/12/2019 - 3 Comments
20/04/2023 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар