menu
четвъртък, 28 април 2022 г.
Руло " Сникърс"
Продукти за блат :
6 яйца
130 г пудра захар
Щипка сол
110 г брашно
30 г какао
5 г бакпулвер
50 мл олио
Продукти за карамел :
230 г захар
100 г масло
160 мл течна сметана
130 г печени фъстъци / обелени /
Продукти за крема :
300 г крема сирене
50 г пудра захар
150 мл течна сметана
За глазура :
200 г шоколад
40 мл олио
100 г печени фъстъци / обелени /
Приготвяне :
Сложете на котлона 230 г захар и оставете да се карамелизира, като от време на време разбърквате. Когато се разтопи и получи хубав кафеникав цвят, отдръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте да се разтопи, налейте сметаната и върнете на котлона. От момента на завиране варете 6 до 7 мин, като бъркат непрекъснато. Махнете от котлона и прехвърлете в друг съд, за по-бързо охлаждане. Оставете настрани.
Включете фурната на 170 градуса, с вентилатор.
Разбийте яйца, захар и щипка сол, до побеляване. Добавете олио и разбъркайте, с миксера, колкото да се съединят продуктите. Добавете пресято и смесено брашно с какао и бакпулвер. Разбъркайте с шпатула и получената смес сипете в тавата на фурната, с хартия за печене. Печете блата около 12 до 15 мин или, до готовност. Готовият блат прехвърлете върху влажна кърпа и завийте на руло, заедно с хартията. Оставете да се охлади.
Разбийте крема сирене с пудра захар. Добавете и течната сметана. Продължавате да разбивате с миксера, до получаване на пухкав крем.
Развийте Охладеният блат от кърпата. Намажете с карамела, така че да останат 2 см преди края по късата страната. Добавете крема върху карамела и изравнете. Навийте на руло по късата страна и оставете няколко часа в хладилник.
В кесия сложете останалите фъстъци и ги начупете, с чукчето за пържоли. Може да използвате и чопър. Разтопете любимият Ви шоколад, добавете олио и натрошените фъстъци.
Прехвърлете охладеното руло върху решетка. Залейте рулото, с глазурата. Върнете в хладилника, за около 1 час или, докато се стегне.
Готовото руло, прехвърлете върху поднос и сервирайте.
Фъстъците са печени, белени и солени!
Включете фурната на 170 градуса, с вентилатор.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
28/04/2022 - 0 Comments
31/07/2021 - 0 Comments
14/05/2018 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар