menu

четвъртък, 28 април 2022 г.

Руло " Сникърс"




Продукти за блат :

6 яйца 
130 г пудра захар 
Щипка сол
110 г брашно 
30 г какао 
5 г бакпулвер 
50 мл олио 

Продукти за карамел :


230 г захар 
100 г масло 
160 мл течна сметана 
130 г печени фъстъци / обелени /

Продукти за крема :

300 г крема сирене 
50 г пудра захар 
150 мл течна сметана 

За глазура :

200 г шоколад 
40 мл олио 
100 г печени фъстъци / обелени /

Приготвяне :

Сложете на котлона 230 г захар и оставете да се карамелизира, като от време на време разбърквате. Когато се разтопи и получи хубав кафеникав цвят, отдръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте да се разтопи, налейте сметаната и върнете на котлона. От момента на завиране варете 6 до 7 мин, като бъркат непрекъснато. Махнете от котлона и прехвърлете в друг съд, за по-бързо охлаждане. Оставете настрани. 
Включете фурната на 170 градуса, с вентилатор. 
Разбийте яйца, захар и щипка сол, до побеляване. Добавете олио и разбъркайте, с миксера, колкото да се съединят продуктите. Добавете пресято и смесено брашно с какао и бакпулвер. Разбъркайте с шпатула и получената смес сипете в тавата на фурната, с хартия за печене. Печете блата около 12 до 15 мин или, до готовност. Готовият блат прехвърлете върху влажна кърпа и завийте на руло, заедно с хартията. Оставете да се охлади. 
Разбийте крема сирене с пудра захар. Добавете и течната сметана. Продължавате да разбивате с миксера, до получаване на пухкав крем. 
Развийте Охладеният блат от кърпата. Намажете с карамела, така че да останат 2 см преди края по късата страната. Добавете крема върху карамела и изравнете. Навийте на руло по късата страна и оставете няколко часа в хладилник. 
В кесия сложете останалите фъстъци и ги начупете, с чукчето за пържоли. Може да използвате и чопър. Разтопете любимият Ви шоколад, добавете олио и натрошените фъстъци. 
Прехвърлете охладеното руло върху решетка. Залейте рулото, с глазурата. Върнете в хладилника, за около 1 час или, докато се стегне. 
Готовото руло, прехвърлете върху поднос и сервирайте. 

Фъстъците са печени, белени и солени! 

Включете фурната на 170 градуса, с вентилатор. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com













































Извор :https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/rol-snickers/
Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице