menu
сряда, 27 април 2022 г.
Най-мекият и вкусен хляб за тост и сандвичи
Продукти :
500 г брашно
7 г сол
30 г захар
15 г сухо мляко / не го пропускайте /
60 г меко масло
350 мл прясно мляко
4 г суха мая / 15 г прясна мая /
Още :
Малко масло за намазване
Приготвяне :
В топло мляко добавете мая, захар, сухо мляко и разбъркайте. Сместа сипете в пресято брашно със сол. Добавете и масло на стайна температура. С миксер замесете меко тесто. Тестото остава леко лепкаво, не добавяйте повече брашно. Оставете в съд намазана с малко олио да втаса. Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора широка, колкото формата за печене / 30x12x8 / . Навийте на руло и сложете тестото във формата. Покрийте и оставете да втаса до нивото на стените на формата. През това време, загрейте фурната на 180 градуса. Печете хляба, до готовност. При нужда покрийте, с хартия за печене. Готовият хляб намажете с малко масло и оставете да се охлади на стайна температура, добре покрит с чиста кърпа. Съхранявайте и до няколко дена, в добре затворена найлонова кесия.
Формата ми за хляб съм намазала, с малко олио и посипала с печен сусам.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/09/2014 - 6 Comments
21/12/2015 - 0 Comments
27/01/2016 - 2 Comments
Нямам сухо мляко! Какво да правя? Благодаря
ОтговорИзтриване30 гр. захар не е ли много, няма ли да стане сладък хляба
ОтговорИзтриване