menu

сряда, 27 април 2022 г.

Най-мекият и вкусен хляб за тост и сандвичи



Продукти :

500 г брашно 
7 г сол
30 г захар 
15 г сухо мляко / не го пропускайте /
60 г меко масло 
350 мл прясно мляко 
4 г суха мая / 15 г прясна мая /

Още :

Малко масло за намазване 

Приготвяне :

В топло мляко добавете мая, захар, сухо мляко и разбъркайте. Сместа сипете в пресято брашно със сол. Добавете и масло на стайна температура. С миксер замесете меко тесто. Тестото остава леко лепкаво, не добавяйте повече брашно. Оставете в съд намазана с малко олио да втаса. Втасалото тесто разточете на правоъгълна кора широка, колкото формата за печене / 30x12x8 / . Навийте на руло и сложете тестото във формата. Покрийте и оставете да втаса до нивото на стените на формата. През това време, загрейте фурната на 180 градуса. Печете хляба, до готовност. При нужда покрийте, с хартия за печене. Готовият хляб намажете с малко масло и оставете да се охлади на стайна температура, добре покрит с чиста кърпа. Съхранявайте и до няколко дена, в добре затворена найлонова кесия. 

Формата ми за хляб съм намазала, с малко олио и посипала с печен сусам.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




































Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. Нямам сухо мляко! Какво да правя? Благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. 30 гр. захар не е ли много, няма ли да стане сладък хляба

    ОтговорИзтриване