menu
петък, 13 май 2022 г.
Сладка питка с кондензирано мляко
Продукти :
2 яйца
180 мл прясно мляко
40 г кондензирано мляко
7 г суха мая
50 г захар
Щипка сол
430 г брашно
60 г масло на стайна температура
Още :
40 г разтопено масло
40 г кондензирано мляко
Приготвяне :
В съд смесете яйца, прясно мляко, захар, кондензирано мляко, суха мая и разбъркайте. Добавете брашно смесено със сол и разбъркайте. Добавете и меко масло. Замесете меко тесто, което остава леко лепящо. Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 14 части. Покрийте и оставете 10 мин. През това време смесете разтопено масло и кондензирано мляко. Тава или форма за торта 24 см, обложете дъното с хартия за печене. Намажете тавата с направената смес от разтопено масло и кондензирано мляко. Всяко топче тесто оформете първо във фитилче, а след това вържете, като на възелче. Редете в тавата. Оставете 30 мин покрити. Печете в загрята фурна на 170 градуса, до хубав кафеникав цвят. Питката още гореща се маже, с останалата смес от масло и кондензирано мляко.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
![]() |

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/02/2018 - 0 Comments
04/06/2016 - 2 Comments
24/05/2015 - 2 Comments
Ще се проообва😏!
ОтговорИзтриванеЗа какъв диаметър тава е тази рецепта? Може ли да се сложи хартия за печене?
ОтговорИзтриванеЩе се изпробва.. К. Стратиева
ОтговорИзтриванеКолко грама общо е необходимо кондензирано мляко?
ОтговорИзтриване