menu

сряда, 18 май 2022 г.

Босненски сомуни



Продукти :

700-750 г брашно 
500 мл топла вода 
8 г суха мая / 20 г прясна мая 
1 ч.л. захар 
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин 

За намазване :

1 жълтък 
2 с.л. кисело мляко 
Сусам за поръсване 

Приготвяне :

В топла вода добавете суха мая и захар. Разбъркайте и без да шупва добавете зехтих. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко, лепящо тесто. Намажете тестото с 1 с.л. олио и оставете 30 мин. Втасалото тесто разделете на 6 части. Оформете топчета. Ако Ви лепи, си намажете ръцете с малко олио. Редете топчетата тесто в тава с хартия за печене, която сте поръсили предварително с малко царевично брашно / галета /. Покрийте и оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 220 градуса. Направете смес от жълтък и кисело мляко. Сипвайте от сместа по 1 с.л. върху всяко топче тесто. С върха на пръстите хоризонтално и вертикално направете отпечатъци. Поръсете със сусам и печете в загрятата вече фърна на 220 градуса, до хубав кафеникав цвят. 


Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Видео и начин на оформление може да видите тук:👇

Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com














Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Солени гофрети