menu
сряда, 18 май 2022 г.
Босненски сомуни
Продукти :
700-750 г брашно
500 мл топла вода
8 г суха мая / 20 г прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
За намазване :
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко
Сусам за поръсване
Приготвяне :
В топла вода добавете суха мая и захар. Разбъркайте и без да шупва добавете зехтих. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко, лепящо тесто. Намажете тестото с 1 с.л. олио и оставете 30 мин. Втасалото тесто разделете на 6 части. Оформете топчета. Ако Ви лепи, си намажете ръцете с малко олио. Редете топчетата тесто в тава с хартия за печене, която сте поръсили предварително с малко царевично брашно / галета /. Покрийте и оставете 15 мин. През това време загрейте фурната на 220 градуса. Направете смес от жълтък и кисело мляко. Сипвайте от сместа по 1 с.л. върху всяко топче тесто. С върха на пръстите хоризонтално и вертикално направете отпечатъци. Поръсете със сусам и печете в загрятата вече фърна на 220 градуса, до хубав кафеникав цвят.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Видео и начин на оформление може да видите тук:👇
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/03/2019 - 2 Comments
03/11/2015 - 0 Comments
07/04/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар