menu

неделя, 15 септември 2024 г.

Кюнефе




Продукти за 4 порции :

200 г пресен кадаиф
120 г качествено масло 
2 бучки моцарела / не обърнах внимание колко е грамажа им /

За сиропа :

2 чаши захар 
1 чаша вода 
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок 

Приготвяне :

В касерола на котлона сложете захар и вода, и след завиране добавете лимонов сок. Варете сиропа точно 5 мин без да разбърквате и махнете от котлона. Оставете да се охлади. Сиропа може да се съхранява в добре затворен буркан, с месеци в хладилника. 

Разтопете масло на много ниска температура. 
Включете фурната на 200 градуса. 
Нарежете кадифа на ситно и към него  добавете половината от разтопеното масло. Добре втрийте маслото в кадифа. Половината от кадифа сложете в плитък съд 20 см, обилно намазан с масло. С дъното на чаша или купичка притискайте по кадифа. Сложете парчета моцарела, нарязани по дебеличко и отгоре останалия кадаиф. Отново притискайте с чашката. Останалото масло сипете равномерно по кадифа и минете по края на съда с нож. Печете в загрята фурна, с вентилатор до получаване на хубав кафеникав цвят. Готовия десерт веднага се обръща върху чиния и се полива с малко от сиропа. По желание се поръсва с ядки, и се сервира веднага. 

Видео рецепта, която ще ви помогне може да видите в страницата ми :👇



Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"


Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кюнефе