menu
неделя, 15 септември 2024 г.
Кюнефе
Продукти за 4 порции :
200 г пресен кадаиф
120 г качествено масло
2 бучки моцарела / не обърнах внимание колко е грамажа им /
За сиропа :
2 чаши захар
1 чаша вода
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Приготвяне :
В касерола на котлона сложете захар и вода, и след завиране добавете лимонов сок. Варете сиропа точно 5 мин без да разбърквате и махнете от котлона. Оставете да се охлади. Сиропа може да се съхранява в добре затворен буркан, с месеци в хладилника.
Разтопете масло на много ниска температура.
Включете фурната на 200 градуса.
Нарежете кадифа на ситно и към него добавете половината от разтопеното масло. Добре втрийте маслото в кадифа. Половината от кадифа сложете в плитък съд 20 см, обилно намазан с масло. С дъното на чаша или купичка притискайте по кадифа. Сложете парчета моцарела, нарязани по дебеличко и отгоре останалия кадаиф. Отново притискайте с чашката. Останалото масло сипете равномерно по кадифа и минете по края на съда с нож. Печете в загрята фурна, с вентилатор до получаване на хубав кафеникав цвят. Готовия десерт веднага се обръща върху чиния и се полива с малко от сиропа. По желание се поръсва с ядки, и се сервира веднага.
Видео рецепта, която ще ви помогне може да видите в страницата ми :👇
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/02/2022 - 0 Comments
08/03/2015 - 1 Comments
31/08/2014 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар