menu

сряда, 2 март 2016 г.

Геврек погача с кашкавал и сирене.





Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"

Продукти:

250 мл.прясно мляко
1 кубче мая /42 гр./
1 с.л.захар
1 яйце
3 с.л.кисело мляко
50 гр.разтопено масло
1 с.л.сол
600 гр.брашно

Още:

100 гр.сирене
100 гр.кашкавал
50 гр.масло
1 яйце

1 яйце за намазване

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая,захар и 2 с.л.от брашното. Оставете да шупне.
В съд сложете 1 яйце,кисело мляко,разтопено масло,шупналата мая и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,замесвате меко тесто. Оставете на топло да втаса. През това време направете плънка от:настъргано на едро сирене,настърган кашкавал на едро,масло нарязано на много ситно и 1 яйце. Разбъркайте.
Без да примесвате втасалото тесто разточвате кора 1 см. С чаша /8 см./,вадите кръгли форми. Редите в кръг около стените на тава 26 см.с хартия,като първото което слагате подпирате на една малко чашка от ракия. Сложете и от плънката,но на долната част на кръгчето тесто. И така всяко следващо подпирате на предходното и м/у тях плънка. Изрязаното тесто примесвате и разточвате на ново. Когато сложите последното кръгче тесто извадете чашката. Оставете погачата 30 мин. и печете в загряна фурна на 200 градуса до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























17 коментара:

  1. Страхотни рецепти, Ваня! И изпълнение, уау!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, можели да се използва суха мая, и ако може колко?

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусен геврек децата го излапаха набързо а рецептата е супер


    ОтговорИзтриване
  4. Zdraveyte! S kolko suha maq moje da se zameni prqsnata?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съотношението е 3:1- прясна към суха

      Изтриване
  5. Тесто с прясно и кисело мляко е изключително. Питите стават разкошни!Цвета

    ОтговорИзтриване
  6. Питката се получи превъзходна и на вид и на вкус! Благодаря за хубавата идея!Виктория

    ОтговорИзтриване
  7. Тестото, може ли да се замеси от предната вечер и да престои в хладилник?

    ОтговорИзтриване
  8. Много хубав геврек ми стана.Страхотна рецепта и благодаря

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна рецепта

    ОтговорИзтриване
  10. Ваня, получи се много вкусна и пухкава питка. Благодаря за чудесните рецепти! Изпробвах няколко и нито една не ме разочарова.
    Хубав ден!
    Валя

    ОтговорИзтриване
  11. Закупих книгата а не се отваря рецептата как да да я отворя ?

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотна погача! Не разбирам обаче, защо рецептата я няма вече???? Правила съм питката няколко пъти и защо сега e недостъпна?? Разочарована съм...

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице