menu
!doctype>
сряда, 2 март 2016 г.
Геврек погача с кашкавал и сирене.
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"
Продукти:
250 мл.прясно мляко
1 кубче мая /42 гр./
1 с.л.захар
1 яйце
3 с.л.кисело мляко
50 гр.разтопено масло
1 с.л.сол
600 гр.брашно
Още:
100 гр.сирене
100 гр.кашкавал
50 гр.масло
1 яйце
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко разтворете мая,захар и 2 с.л.от брашното. Оставете да шупне.
В съд сложете 1 яйце,кисело мляко,разтопено масло,шупналата мая и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,замесвате меко тесто. Оставете на топло да втаса. През това време направете плънка от:настъргано на едро сирене,настърган кашкавал на едро,масло нарязано на много ситно и 1 яйце. Разбъркайте.
Без да примесвате втасалото тесто разточвате кора 1 см. С чаша /8 см./,вадите кръгли форми. Редите в кръг около стените на тава 26 см.с хартия,като първото което слагате подпирате на една малко чашка от ракия. Сложете и от плънката,но на долната част на кръгчето тесто. И така всяко следващо подпирате на предходното и м/у тях плънка. Изрязаното тесто примесвате и разточвате на ново. Когато сложите последното кръгче тесто извадете чашката. Оставете погачата 30 мин. и печете в загряна фурна на 200 градуса до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
250 мл.прясно мляко
1 кубче мая /42 гр./
1 с.л.захар
1 яйце
3 с.л.кисело мляко
50 гр.разтопено масло
1 с.л.сол
600 гр.брашно
Още:
100 гр.сирене
100 гр.кашкавал
50 гр.масло
1 яйце
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко разтворете мая,захар и 2 с.л.от брашното. Оставете да шупне.
В съд сложете 1 яйце,кисело мляко,разтопено масло,шупналата мая и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол,замесвате меко тесто. Оставете на топло да втаса. През това време направете плънка от:настъргано на едро сирене,настърган кашкавал на едро,масло нарязано на много ситно и 1 яйце. Разбъркайте.
Без да примесвате втасалото тесто разточвате кора 1 см. С чаша /8 см./,вадите кръгли форми. Редите в кръг около стените на тава 26 см.с хартия,като първото което слагате подпирате на една малко чашка от ракия. Сложете и от плънката,но на долната част на кръгчето тесто. И така всяко следващо подпирате на предходното и м/у тях плънка. Изрязаното тесто примесвате и разточвате на ново. Когато сложите последното кръгче тесто извадете чашката. Оставете погачата 30 мин. и печете в загряна фурна на 200 градуса до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни рецепти, Ваня! И изпълнение, уау!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, можели да се използва суха мая, и ако може колко?
ОтговорИзтриванеМного вкусен геврек децата го излапаха набързо а рецептата е супер
ОтговорИзтриванеZdraveyte! S kolko suha maq moje da se zameni prqsnata?
ОтговорИзтриванеСъотношението е 3:1- прясна към суха
Изтриванесупер е
ОтговорИзтриванеПрекрасно!
ОтговорИзтриванеТесто с прясно и кисело мляко е изключително. Питите стават разкошни!Цвета
ОтговорИзтриванеПитката се получи превъзходна и на вид и на вкус! Благодаря за хубавата идея!Виктория
ОтговорИзтриванеТестото, може ли да се замеси от предната вечер и да престои в хладилник?
ОтговорИзтриванеМного хубав геврек ми стана.Страхотна рецепта и благодаря
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта
ОтговорИзтриванеВаня, получи се много вкусна и пухкава питка. Благодаря за чудесните рецепти! Изпробвах няколко и нито една не ме разочарова.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Валя
Голяма вкусотийка, браво!
ОтговорИзтриванеniamam dymi prosto!!!!! lesno i vkusno!!!!!
ОтговорИзтриванеЗакупих книгата а не се отваря рецептата как да да я отворя ?
ОтговорИзтриванеСтрахотна погача! Не разбирам обаче, защо рецептата я няма вече???? Правила съм питката няколко пъти и защо сега e недостъпна?? Разочарована съм...
ОтговорИзтриване