menu
сряда, 28 февруари 2018 г.
" Чудо " с яйце и сирене
Продукти:
500 гр. брашно
1 ч.л. сол
250 мл. топла вода
25 гр. прясна мая
1 с.л. захар
100 мл. олио
Още:
майонеза
70 гр. масло
250 гр. сирене+ 2 яйца
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол.
В топла вода добавете захар и мая. Без да шупва добавете в брашното, добавете и олио. Замесете меко тесто. Веднага, без да втасва тестото, разточете на правоъгълна кора 45-30 см. Намажете със смес от натрошено сирене с яйца, завийте на руло и започвате да усуквате и разширявате внимателно, докато получите дълъг фитил, 1.20 м. Завивате на " охлюв " и прехвърлете в тава 24 см., с хартия на дъното. Оставете покрито 1 час. Включете фурната на 200 градуса и намажете, с майонеза. Сложете тавата, в не загряната фурна и печете до златисто.
5 мин. преди готовност, сложете на котлона масло, да се разтопи и да почне да прави балончета. Извадете от фурната и залейте равномерно, с врящото масло.
Заповядайте в кулинарната група.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/11/2021 - 0 Comments
13/04/2018 - 2 Comments
12/11/2014 - 5 Comments
Прекрасно!
ОтговорИзтриванеТова, ако не се лъжа, е тестото от кифличките "за чудо и приказ". Правя вита баница по същия начин, с това тесто, и става страхотно!Със същото тесто оформям фитилчета и навивам на охлювчета, с плънка по желание. Изобщо, това тесто ми е универсално.
ОтговорИзтриване