menu

сряда, 28 февруари 2018 г.

" Чудо " с яйце и сирене





Продукти:

500 гр. брашно
1 ч.л. сол
250 мл. топла вода
25 гр. прясна мая
1 с.л. захар
100 мл. олио

Още:

майонеза
70 гр. масло
250 гр. сирене+ 2 яйца

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол.
В топла вода добавете захар и мая. Без да шупва добавете в брашното, добавете и олио. Замесете меко тесто. Веднага, без да втасва тестото, разточете на правоъгълна кора 45-30 см. Намажете със смес от натрошено сирене с яйца, завийте на руло и започвате да усуквате и разширявате внимателно, докато получите дълъг фитил, 1.20 м. Завивате на " охлюв " и прехвърлете в тава 24 см., с хартия на дъното. Оставете покрито 1 час. Включете фурната на 200 градуса и намажете, с майонеза. Сложете тавата, в не загряната фурна и печете до златисто.
5 мин. преди готовност, сложете на котлона масло, да се разтопи и да почне да прави балончета. Извадете от фурната и залейте равномерно, с врящото масло.

Заповядайте в кулинарната група.




















Vanya_Djordjevich

2 коментара:

  1. Това, ако не се лъжа, е тестото от кифличките "за чудо и приказ". Правя вита баница по същия начин, с това тесто, и става страхотно!Със същото тесто оформям фитилчета и навивам на охлювчета, с плънка по желание. Изобщо, това тесто ми е универсално.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице