menu
понеделник, 20 април 2020 г.
Баклава с орехов крокант и бисквити
Продукти:
200 г орехи +3 с.л. захар
200 г маслени бисквити
500 г кори за баклава или баница
150 г масло
За сироп:
500 г захар
600 мл вода
2 пакетчета ванилова захар
Приготвяне :
Сложете на котлона захар, ванилова захар и вода. След завиране варете около 15 мин , маханете от котлона и оставете настрани.
В тиган на котлона, добавете захар и карамелизирайте до хубав, кафеникав цвят. Добавете орехи и добре ги объркайте в захарта. Прехвърлете върху лист хартия за печене и оставете да се охладят.
Охладени, смилате в блендер почти на ситно, но нека да останат и малко по-едри парченца.
Смелете и бисквити и ги смесете със смления крокант.
Разтопете масло.
Взимате една кора, намажете я с 1 с.л. от разтопеното масло. Посипете с една шепа от сместа бисквити и крокант. Тук, влиза в роля отоново " пръчката "от закачалка. Навивате на нея и събирате, като притискате с двете ръце към средата. Извадете от пръчката и редете в кръг в тава 28 см, намазана с масло. По същия начин, направете и останалите кори. Намажете с останалото масло от горе и печете на 180 градуса, до златисто.
Топла баклава се залива с леко охладен сироп.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/09/2015 - 3 Comments
03/11/2015 - 0 Comments
05/02/2016 - 2 Comments
Здравей, искам само да попитам за захарта в тази рецепта пише 500мл захар...това какво означава 500 гр или..? Тъй като утре мисля да приготвя тази баклава ще бъда благодарна да ми кажете точното количество захар. :)
ОтговорИзтриванеУникалната! Стана превъзходно... обрах овациите за добра домакиня.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Здраве и късмет желая от сърце!