menu
!doctype>
събота, 23 май 2020 г.
Медени сърца
Продукти:
180 г брашно
170 г захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. подправка за меденки или канела
1 ч.л. какао
300 мл прясно мляко
3 с.л. олио
5 с.л. конфитюр от кайсии
Още:
5 с.л. конфитюр от кайсии
100 г настърган шоколад
За глазура:
200 г шоколад за готвене
100 г масло
6 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В съд смесете брашно, захар, подправка за меденки, сода бикарбонат, какао и разбърквате да се съединят продуктите. Добавете прясно мляко, олио и конфитюр. Разбъркайте отново, само колкото да се съединят продуктите. Половината от получената смес сипете в тава 25-35 см и изравнете. Сложете в загряната фурна за около 7- 8 мин, трябва само да хване коричка. Извадете от фурната и намажете блата с леко разтопен конфитюр и поръсете равномерно с настърган шоколад. От горе върху шоколада , разпределете останалата смес от блата. Върнете във фурната и печете около 11-13 мин, или до готовност. Охладете.
От охладения блат с форма сърце, вадите форми, като се стремите да правите, колкото се може повече, за да остане много малко изрезки. Редете ги върху поднос. Сложете ги за малко в хладилник.
През това време в съд на котлона сложете прясно мляко, масло и ситно нарязан шоколад. Разтопете на бавен огън. В получената глазура топите всяка една сладка и редите върху решетка. Заедно с решетката сложете в хладилник, за да се стегне глазурата. След това по желание, може да декорирате с още малко разтопен шоколад.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Благодаря за неустоимата рецепта, превъзходни са :) Следя Ви редовно и с голям интерес, приготвям доста Ваши рецепти!!!
ОтговорИзтриванеО, това ще са ми коледните меденки тази година, да сме живи и здрави! Горе, долу колко броя излизат, Ванче?
ОтговорИзтриванеОколо 25 броя, но и зависи от формата и начина на изрязване. Бъдете здрава. 🍀
ОтговорИзтриване