menu
събота, 19 септември 2020 г.
Баница, като тутманик.
Продукти :
500 г кори на сач
400 г кисело мляко
5 яйца
100 мл олио
250-300 г сирене
1 ч. л. сода бикарбонат
80 г брашно
1 ч. л. сол / зависи от сиренето /
Приготвяне :
В голяма купа добавете продуктите в следния ред, като след всяко добавяне разбърквате с бъркалка : брашно, сол при нужда, сода, кисело мляко, яйца, олио, натрошено сирене и нарязани кори на ленти 1 см. Разбърквате добре и оставете 10 мин. През това време загрейте фурната на 180-200 градуса. Сипете сместа в емайлирана тава 28 см, без да я мажете с олио. Печете до готовност. Извадете от фурната и обърнете тавата върху 3 купички. Оставете така 15-20 мин и сервирайте.
Написла съм, като тутманик, защото все едно е от тесто. Много вкусен, препоръчвам.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/11/2014 - 0 Comments
21/03/2015 - 2 Comments
18/12/2016 - 2 Comments
на село няма такива кори с какво да заменим
ОтговорИзтриванеС обикновени кори.
ОтговорИзтриванеА ащо се обръща върху купите, няма ли да се начупи?!
ОтговорИзтриванеНяма да се начупи, но ще стане по-пухкава.
ИзтриванеБлагодаря бъдете жива и здрава и всички около вас
ОтговорИзтриванеСупер изглежда!
ОтговорИзтриване👍😋☺️
ОтговорИзтриванеПри мен се получи доста сбито , нямаше я тази въздушност като при Вас , аз ползвах одрински кори и при мен вътрешността стои леко влажна
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ваня! Баницата стана много вкусна, но защо се сплеска на мястото, на което беше положена върху купите?
ОтговорИзтриване