menu
четвъртък, 29 април 2021 г.
Мека питка
Продукти :
200 мл прясно мляко
7 г суха мая
2 с.л. захар / равни /
200 мл газирана вода
200 мл олио
1 с.л. сол
700 - 750 г брашно за меко тесто
Още:
1 яйце за намазване
Плънка по желание
Приготвяне :
В топло прясно мляко добавете мая, захар и разбъркайте. Без да шупва добавете газирана вода, олио и постепенно брашно смесено със сол. Замесете меко тесто и оставете да втаса. Втасалото тесто, разделете на 8 частни. Оформете топчета и оставете покрити, 15 мин. Всяко топче разточете правоъгълно. От половината разрежете на ленти 0,5 см, а на неразрязаната част сложете плънка по желание. Похлупете плънката, птитиснете с пръсти да се залепи и завийте на руло. Редете в тава 28 см, с хартия за печене. Оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загрята фурна на 180 градуса, с вентилатор.
За да не остане място в средата на тавата, използвайте тава 26 см.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/12/2015 - 3 Comments
26/08/2014 - 1 Comments
12/05/2018 - 4 Comments
Blagodaria Vanya, Nazdrave, Prekrasna Pitka
ОтговорИзтриване