menu
понеделник, 8 ноември 2021 г.
Австрийски сладки -EISENBAHNER KEKSE
Топящо се в устата пясъчно тесто, крем от марципан и сладко - вкусно!
Продукти :
300 г брашно
125 г пудра захар
225 г масло
1 жълтък / М /
Кората на един лимон
За марципан-крем :
200 г марципан
1 белтък /М /
25 г пудра захар
25 г разтопено масло
Още :
Мармалад
Приготвяне :
В купа с брашно, добавете пудра захар, настъргана лимонова кора, масло, жълтък. Омесете меко тесто. Разделете на две части и всяка увийте в стреч фолио. Оставете в хладилника за 30 мин. Сложете във фризера марципана в оригиналната му опаковка, за 20 мин.
След 20 мин извадете марципана от фризера и го настържете на едрото на рендето. Добавете към него белтък, пудра захар и разтопено масло. Разбийте с миксер, до получаване на еднородна смес. Прехвърлете в пош със звездовиден накрайник и оставете настрани.
Включете фурната на 180 градуса.
Едната част от тестото разточете на кора 0,5 см. Изрежете дълги ленти, широки 5 см. Прехвърлете ги в тава с хартия, като внимателно ги надигате от плота с шпатула. Сложете тавата в загрятата фурна за 5 мин. Извадете след 5 мин и оставете 5 мин да си почине. Шприцовате с марципанов крем, от двете страни на всяка лента, 2 мм навътре от ръба на лентата. Върнете тавата във фурната за още 8 мин, или до лек кафеникав цвят.
През това време в малка касерола на котлона, разтопете сладко. Още топли, с малка чаена лъжичка пълните между лентите с марципанов крем. Охладени, нарежете на желаната голимина.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
29/01/2015 - 5 Comments
17/11/2015 - 1 Comments
26/11/2014 - 1 Comments
Знаете ли, че всяка седмица, минимум по веднъж посещавам този блог и винаги намирам интересни неща.
ОтговорИзтриванеПоздравления за развитието му и желаем успех!
Поздрави, 🍒 Кюстендил NET team