menu

вторник, 14 юни 2022 г.

Лемингтън с кисело мляко



Продукти :

3 яйца 
250 г захар 
3 пакетчета ванилова захар 
100 мл олио 
250 г брашно 
1/2 пакетче бакпулвер 
200 г кисело мляко 

Още :

350 мл прясно мляко
100 г шоколад 
3 с.л. захар 
3 с.л. какао 
150 г масло 

Около 300 г кокосови стърготини 

Приготвяне :

Включете фурната на 180 градуса. 
Разбийте яйца със захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете олио, брашно, бакпулвер. След всяко добавяне, разбивайте, до съединяване на продуктите. Накрая добавете и кисело мляко. Получената смес сипете в тава 25/37 см, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете в загрята фурна, около 20 мин. Блата трябва да остане сочен, внимавайте да не го препечете. 
Докато печете блата, сложете в подходящ съд на котлона прясно мляко, шоколад начупен на парченца, захар, какао и масло на кубчета. Разбъркайте и варете на бавен огън, около 10 до 12 мин, като от време на време разбъркавате. Трябва да получите хубава еднородна, шоколадова смес. 
Готовият блат още топъл обърнете върху даска или поднос. Разрежете на малки квадратчета, в моя случай 3 на 3 см. Голимината определете сами. Всяко, топвате в шоколадовата смес и овалвате в кокосови стърготини. 

Когато блата е топъл, опива повече от шоколадовата смес! Така стават уникално сочни и вкусни. Блата в съчетание с кисело мляко е просто фантазия. 

Видео рецепта тук :👇

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com


Vanya_Djordjevich_signature







4 коментара:

  1. Здравейте, Ваня 😀 Възможно ли е да споделите размерите на съда, в който печете тази вкусотия?

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли маслото да се намали , или да е смес от масло и олио?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице