menu
вторник, 14 юни 2022 г.
Лемингтън с кисело мляко
Продукти :
3 яйца
250 г захар
3 пакетчета ванилова захар
100 мл олио
250 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
200 г кисело мляко
Още :
350 мл прясно мляко
100 г шоколад
3 с.л. захар
3 с.л. какао
150 г масло
Около 300 г кокосови стърготини
Приготвяне :
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете олио, брашно, бакпулвер. След всяко добавяне, разбивайте, до съединяване на продуктите. Накрая добавете и кисело мляко. Получената смес сипете в тава 25/37 см, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете в загрята фурна, около 20 мин. Блата трябва да остане сочен, внимавайте да не го препечете.
Докато печете блата, сложете в подходящ съд на котлона прясно мляко, шоколад начупен на парченца, захар, какао и масло на кубчета. Разбъркайте и варете на бавен огън, около 10 до 12 мин, като от време на време разбъркавате. Трябва да получите хубава еднородна, шоколадова смес.
Готовият блат още топъл обърнете върху даска или поднос. Разрежете на малки квадратчета, в моя случай 3 на 3 см. Голимината определете сами. Всяко, топвате в шоколадовата смес и овалвате в кокосови стърготини.
Когато блата е топъл, опива повече от шоколадовата смес! Така стават уникално сочни и вкусни. Блата в съчетание с кисело мляко е просто фантазия.
Видео рецепта тук :👇
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/03/2015 - 2 Comments
18/11/2017 - 0 Comments
14/04/2018 - 1 Comments
Здравейте, Ваня 😀 Възможно ли е да споделите размерите на съда, в който печете тази вкусотия?
ОтговорИзтриванеНе четете, 27/37см
Изтриване25/37см
ИзтриванеМоже ли маслото да се намали , или да е смес от масло и олио?
ОтговорИзтриванеИзвененете Ваня но не можах давключапослед ната рецепта със лаваша палачинките които придружаваха пилешките крилца!!!
ОтговорИзтриване